04.01.2013 2334

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1968-1969 Eğitim-Öğretim yılında Tunceli Erkek İlk öğretmen Okulu arsası içinde adı geçen okula uygulama okulu amacı ile açılmış, Erkek Öğretmen Okulu öğretmen yetiştirme amacıyla hizmet verdiği süre içinde Hürriyet İlkokulu olarak hizmet vermiş uygulamaya katılan öğrencilerin okulumuzun eğitim öğretimine büyük katkıları olmuştur.
           Tunceli Erkek İlk öğretmen Okulu önce öğretmen lisesine daha sonra eğitim enstitüsüne çevrilmesi sonucu okulumuz aynı binada müstakil eğitim ve öğretimine devam etmiştir. Daha sonra Erkek İlk Öğretmen ve okulumuz binalarının Jandarma Komando Alayına devredilmesiyle okulumuz alay bünyesi içinde eğitim ve öğretimini devam ettirmekte iken görülen lüzum üzerine Alay dışına çıkarılarak 1985 Ekim ayından itibaren 1988-1989 eğitim öğretim yılına kadar Atatürk Lisesi bünyesinde eğitim öğretimini sürdürmüş 1989-1990 eğitim öğretim yılından itibaren 10 derslikli yeni binasında eğitim öğretimine devem etmiştir. Zorunlu ilköğretimin 8 yıla çıkarılması sonrası yapılan 18 derslik, 1 Fen ve teknoloji laboratuarı, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 görsel sanatlar sınıfı ve 1 müzik sınıfı ile  binamızda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.